Milieuvriendelijke biologisch afbreekbare urnen, handgemaakt van keramiek

Ik heb de ecologische urn ontwikkeld omdat ik een urn wilde die op een milieuvriendelijke manier gemaakt is; enkel verwerkt wordt met natuurlijke grondstoffen en op zonne-energie gebakken wordt in mijn speciale oven.

Het idee was dat de urn na verloop van tijd zou terugkeren naar zijn natuurlijke elementen. Daarom worden deze eco urnen op een lagere temperatuur gebakken zodat het proces van klei naar aardewerk vlak voor het onomkeerbare tot stilstand komt. Vochtigheid en tijd bepalen dan het proces waarbij de "voorgebakken" klei terugkeert naar zijn natuurlijke staat.

Ik ga jullie nu niet meer lastigvallen met technische informatie, maar het werkt en het is een hele mooie manier om op een milieuvriendelijke manier alles terug te geven aan de natuur.

U en/of uw familieleden en vrienden kunnen met kleurpotloden een afscheidszin op de urn schrijven. U beslist dan of en wanneer de urn begraven of in het water geplaatst moet worden. Dit geeft je de tijd en rust om afscheid te nemen.


 

 

op de eco-urnen kun je een leuke persoonlijke tekst schrijven, bijvoorbeeld met een kleurpotlood. Deze lossen vanzelf op met de urn.